EBRD će kreditirati izgradnju žičare Kotor - Cetinje

Bez autora
Jun 20 2012

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je da kreditira izgradnju žičare od Kotora do Cetinja. EBRD je spremna da kreditno podrži i projekat izgradnje lifta od Kotora do tvrđave San Đovani iznad tog primorskog grada. Priprema se tender za partnera za žičaru od Kotora do Cetinja u modelu privatno-javnog partnerstva, a već je izvršen odabir izvođača za lift u Kotoru. EBRD je spremna da pruži kreditnu podršku tim projektima. Ti projekti će imati visok stepen isplativosti. Takođe, EBRD je sprema da kreditira i druge projekte u Crnoj Gori.

EBRD će kreditirati izgradnju žičare Kotor-CetinjeEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) spremna je da kreditira izgradnju žičare od Kotora do Cetinja.

EBRD je, kako je saopšteno posle razgovora crnogorskog predsednika Filipa Vujanovića sa delegacijom te banke, spremna da kreditno podrži i projekat izgradnje lifta od Kotora do tvrđave San Đovani iznad tog primorskog grada.

Vujanović je ukazao da se priprema tender za partnera za žičaru od Kotora do Cetinja u modelu privatno-javnog partnerstva, a da je već izvršen odabir izvođača za lift u Kotoru.

Predstavnik Borda direktora EBRD Robert Mekmulan preneo je spremnost te banke da pruži kreditnu podršku tim projektima. On je ocenio da će ti projekti imati visok stepen isplativosti.

Mekmulan je, kako je saopšteno, kazao da je EBRD sprema da kreditira i druge projekte u Crnoj Gori.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik